Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Kadir Gecesi'ni, Kula'daki Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi'nde düzenlenen iftar programına katılarak geçirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen özel iftar programına binlerce vatandaş katıldı. Zeyrek, burada yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin "Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" sözünü hatırlatarak, insanlığa bırakılan en büyük mirası vurguladı.

Başkan Zeyrek, Kula’da Gönül Sofrasına Katıldı (4)

Bodrum Belediyesinden bayram öncesi yardım seferberliği Bodrum Belediyesinden bayram öncesi yardım seferberliği

"Tüm dünyaya ışık tutuyor"

İftar programında konuşan Başkan Zeyrek, "Yunus Emre’nin sevgisi, hoşgörüsü ve kardeşlik anlayışı sadece bize değil, tüm dünyaya ışık tutmaya devam ediyor" dedi. Ayrıca, Kadir Gecesi'nin affın, merhametin ve duaların kabul olduğu bir gece olduğunu belirterek, tüm vatandaşların birlik ve beraberlik içinde daha sağlıklı bir süreç geçirmelerini diledi.

Ferdi Zeyrek, Yunus Emre'nin adalet, eşitlik ve kardeşlik anlayışını rehber edindiklerini belirterek, "Mirasına sahip çıkmak, sadece şiirlerini okumakla değil, onun felsefesini hayatımıza rehber edinmekle mümkündür" dedi. Ayrıca, hiçbir ayrım gözetmeden, herkese eşit hizmet götürdüklerini ve bu anlayışla yol aldıklarını ifade etti.

Başkan Zeyrek, Kula’da Gönül Sofrasına Katıldı (5)

Başkan Zeyrek, iftar programının ardından, Hatuniye Cami'nde de vatandaşlarla bir araya geldi. Kadir Gecesi'ni kutlayan Zeyrek, camideki ibadet eden vatandaşlarla sohbet etti ve taleplerini dinledi. Vatandaşlarla tek tek ilgilenen Zeyrek, Hatuniye Cami'nden ayrılmadan önce fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi.

Kaynak: BÜLTEN