Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Köyiçi Mahallesi’nde başlayacak kentsel dönüşüm çalışmaları öncesinde mahalle sakinleriyle bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
Köyiçi Mahallesi’nde dönüşüm süreci başlıyor
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Köyiçi Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları öncesinde mahalle sakinlerine bilgi verdi. Başkan Yıldız, "Köyiçi Mahallesi'nin imar sorununu çözmek için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağız" dedi.
Kentsel dönüşümde siyaset üstü bir irade
Toplantıda konuşan Başkan Yıldız, Köyiçi Mahallesi’ndeki imar sorununu siyaset üstü bir yaklaşım ile çözme kararlılığını vurguladı. Deprem gerçeği göz önünde bulundurularak, vatandaşların çıkarları gözetilerek dönüşüm sürecinin başlatılacağını belirten Yıldız, "Bu süreci halkımızla birlikte, rızalık temelinde yürüteceğiz" dedi.
Depreme dayanıklı, sağlam bir dönüşüm için adımlar atılıyor
Başkan Yıldız, yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Adıyaman’da gördüğü depremin etkilerini anlatarak, Çiğli’de depreme dayanıklı ve sağlam bir dönüşüm hedeflediklerini belirtti. Yıldız, "Bu işi içimize sinecek şekilde, haklarınızı gözeterek yapacağım" ifadelerini kullandı.
Kurumsal yapı güçlendirilecek, borçlar kapanacak
Başkan Yıldız, ayrıca belediyenin kurumsal yapısını güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını belirterek, SGK prim borçlarını kapatmayı hedeflediklerini ve bu adımın Çiğli için devrim niteliğinde olacağını söyledi.