18 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek etkinlikler için vatandaşları davet eden Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Bu gurur verici ve özel günde, tüm vatandaşlarımızı kortej ve panelimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Cumhuriyet ve Gençlik Paneli

Bayraklı Belediyesi, 19 Mayıs'ın coşkusunu tüm hafta boyunca çeşitli etkinliklerle yaşatacak. 18 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30’da Osmangazi hizmet binasında gerçekleştirilecek olan ‘Atatürk, Cumhuriyet ve Gençlik’ Paneli, etkinliklerin önemli bir ayağını oluşturacak. Uzmanların ve tarihçilerin katılımıyla gerçekleşecek panelde, Atatürk’ün gençliğe verdiği önem, cumhuriyetin kazanımları ve gençliğin rolü üzerine önemli konular tartışılacak.

Bağımsızlık Korteji: Bayraklı'da Coşku Dolu Yürüyüş

Panelin hemen ardından saat 20.00’da başlayacak olan Bağımsızlık Korteji, Değirmen Kafe önünden hareket edecek. Bando takımı eşliğinde, meşaleler, bayraklar ve marşlarla süslenen yürüyüş, coşkulu bir atmosferde gerçekleşecek. Kortej, 100. Yıl Matematik ve Zeka Oyunları Parkı’nda son bulacak.

Gençler İçin Eğlence Dolu Bir Gece

Yürüyüşün sona erdiği parkta, etkinlikler hız kesmeden devam edecek. Bayraklı Belediyesi halk oyunları ekibi, izleyicilere görsel bir şölen sunacak. Ardından DJ performansıyla gençler müziğin ritmine kapılacak ve doyasıya eğlenecek.

Güzelkasap'tan Konstas'a "Hoş geldiniz" ziyareti Güzelkasap'tan Konstas'a "Hoş geldiniz" ziyareti

"Aynı inanç ve kararlılıkla kutlayacağız"

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü aynı inanç ve kararlılıkla kutlayacağız. Bu anlamlı günde tüm vatandaşlarımızı 'bağımsızlık' kortejimize davet ediyoruz. Balkonlarımızı, dükkanlarımızı Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatarak bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yılını Bayraklı'ya yakışır şekilde kutlayalım" şeklinde konuştu.

Editör: Sedef Didem Ezme