Başkan Erkek, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık ateşini yaktığı gün olduğunu belirterek, "O tarihlerde milletimiz, savaşlardan yorgun ve yoksul düşmüştü, ülkenin dört bir yanı işgal altındaydı. Tüm dünya bu milletin yok olacağını düşünürken, Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki vatanseverler, Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktılar. Bu adım, milletimizin umutlarını yeniden yeşertti ve bağımsızlık mücadelesinin başladığını tüm dünyaya ilan etti," dedi.

"Gençlerimize Emanet Edilen Bir Ruh"

Başkan Erkek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs'ı gençlere emanet ettiğini hatırlatarak, "19 Mayıs ruhu her zaman gençlerin umutları gibi taze kalacaktır. Bu ruhu sonsuza kadar yaşatacak olan gençlerimizdir. Bu nedenle, tüm gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu çok iyi anlamaları, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini, fikirlerini çok iyi analiz etmeleri gerekmektedir," ifadelerini kullandı.

"Gençlik ve Spor Bayramımızı Coşkuyla Kutlayalım"

Başkan Erkek, Çanakkale Belediyesi olarak 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti: "Bu kıymetli tarihin 105. yıl dönümünde, Ulu Önder’imizi anmak ve bayramımızı bir arada coşkuyla kutlamak için spor etkinlikleri, graffiti ve resim şenlikleri, bisiklet turu, konserler ve birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir program hazırladık. Tüm hemşehrilerimizi bu etkinliklerde buluşmaya davet ediyorum."

"Gençlerimizin Aydınlık Yüzlerini Sevgiyle Kucaklıyorum"

Bozcaada'da denizde kaybolan kadını arama çalışması sürüyor Bozcaada'da denizde kaybolan kadını arama çalışması sürüyor

Başkan Erkek, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Bağımsızlık ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı o eşsiz sürecin mimarları olan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever mücadele arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizi ve milli egemenliğimizi sonsuza kadar yaşatacaklarına olan inanç ve güvenimle geleceğimizin aydınlık yüzleri olan gençlerimizi sevgiyle kucaklıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!"

Editör: Simge Akbulut