Ankara'nın Altındağ ilçesinde, bir barınak çevresinde 11 ölü köpeğin bulunması, hayvanseverleri üzdü ve öfkelendirdi. Olay, sosyal medyada hızla yayıldıktan sonra büyük bir tepkilere neden oldu. Çeşitli hayvan hakları grupları, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü önünde toplanarak durumu protesto etti.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, geleceğin stratejilerini açıkladı! Savunma Sanayii Başkanı Görgün, geleceğin stratejilerini açıkladı!

Olayın detayları

Olay, hayvanseverlerin sosyal medyada paylaştığı görüntülerle ortaya çıktı. Görüntülerde, barınak yakınında ölü olarak bulunan 11 köpek dikkat çekti. Durumun fark edilmesinin ardından bölgedeki ilçe jandarma komutanlığı ekipleri olay yerine intikal etti ve güvenlik önlemleri aldı. Ekipler, ölen köpeklerin bulunduğu alanla ilgili detaylı bir inceleme başlattı.

Veteriner hekimden açıklama

Olayın ardından veteriner hekimler tarafından yapılan ilk incelemelerde, köpeklerin ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Hayvanseverler adına açıklama yapan Veteriner Hekim Elif Türker, “Yapılan incelemelerde 11 ölü köpek bulduk. Ölüm nedenini belirlemek için elimizden geleni yapacağız” dedi. Türker, köpeklerin ölümüne neden olan etkenlerin araştırıldığını ve sonuçların en kısa sürede paylaşılacağını belirtti.

"Yavru köpekler poşetlere konularak, havasız bırakılarak öldürülmüşler"

Öğle saatlerinde ise Altındağ Belediyesi önünde toplanan bir grup hayvansever, ilçedeki barınak yakınlarında köpek ölüleri bulunmasına tepki gösterdi. Hayvanseverler adına konuşan Birgül Kızılırmak, dün belediyeye ait barınağa gittiğini ve buradaki görevlilerin panik içinde olduğunu öne sürerek, "Ben arka tarafı görmek istedim ama bütün ışıklar kapatılmıştı. Bizim görmememiz için her şey yapılmıştı. Arka tarafa dolandım. Bu benim iddiamdır; alandaki köpekler kesici ya da delici maddelerle vurularak öldürülmüşler. Yavru köpekler poşetlere konularak, havasız bırakılarak öldürülmüşler. Kiminin patisi kopmuş, kiminin kafası kopmuş. Hayvanların çoğunun hala kanaması devam ediyordu" dedi. Hayvanseverler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA