Türk sanatının önemli ismi Gülsün Erbil, 23 yıl süren ‘Ekim Geçidi’ sergilerinin ardından, 41. sergi olarak ‘Nisan Geçidi’ni sanatseverlerle buluşturdu.

Sanatçılar Atatürk’ün özgür düşünceye katkısını anlatıyor

Gülsün Erbil’in ‘Ekim Geçidi’ sergisi, yıllardır Çağdaş Türk sanatına küresel bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor. Erbil’in bu uzun soluklu sergi yolculuğu, bu yıl 41. sergisiyle "Nisan Geçidi" adı altında yeniden izleyici karşısına çıktı. Serginin küratörü Oya Kalaycıoğlu, serginin açılışında, "Atatürk'ün Ayvalık’a gelişinin 101. yıl dönümünde hazırladığımız ‘Nisan Geçidi’ sergimiz; Atatürk'ün özgür vicdanla düşünceye yaklaşımını, sanatçılardan çok sesliliğe saygıyı yansıtmaktadır. Sanatçılar, özgün sanatsal duruşlarıyla, milli zenginliğe bir selam veriyorlar," şeklinde konuştu.

Ayvalık'ta Bir” Dakikalık Sanat Duruşu (4)

Toplumun üst farkındalık noktasına katkı 

Kalaycıoğlu, "Bu sergi, bireylerin sezgi ve sorgulama yoluyla kendilerini keşfettikleri yaratma sürecinin bir yansımasıdır. Sanatçı, kendisini bir üst farkındalık noktasına taşıyan toplum ve kültüre eserlerini paylaşarak sorumlu hisseder. Sağlıklı bir toplum için yöneticiler de bu sürece katkı vermelidir. Ayvalık Belediyesi’ne verdiği destek için teşekkür ederiz," dedi.

Karma sergi, 26 tanınmış Türk sanatçısının eserlerini sunuyor

"Nisan Geçidi" sergisi, 26 tanınmış Türk sanatçısının resim, heykel ve dijital sanat eserlerinden oluşan bir karma sergi olarak ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, sanatseverlere zengin bir görsel şölen sunarken, aynı zamanda Türk sanatının çağdaş yönlerine ışık tutuyor.

Ege Üniversitesi'nde "Bir Demet Nihavend" konseri büyük ilgi gördü Ege Üniversitesi'nde "Bir Demet Nihavend" konseri büyük ilgi gördü

Ayvalık'ta Bir” Dakikalık Sanat Duruşu (3)

Kaynak: Bülten