GÜNCEL

Aynı ilçede silikozis hastalığından 29'uncu ölüm

Kot taşlama işçiliği yaparken silikozis hastalığına yakalanan Yunus Kamacı, hayatını kaybetti.

Abone Ol

İstanbul'da kot taşlama işçiliği yaparken silikozis hastalığına yakalanan Yunus Kamacı (40), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Silikozis hastalığı nedeniyle Bingöl'ün Karlıova ilçesinden ölenlerin sayısı 29’a yükseldi.

İstanbul Esenyurt’ta, 2000’li yıllar arasında 'merdiven altı' diye tabir edilen kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra silikozis denilen akciğer hastalığına yakalanan işçilerden Yunus Kamacı, tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Evli ve iki çocuk babası Kamacı’nın ölümüyle, silikozis hastalığından Bingöl’ün Karlıova ilçesinden hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi.

Kamacı’nın cenazesi, Karlıova ilçe merkezinde toprağa verilecek.

Silikozis, meslek hastalığı

Silikozis, kum, toprak, granit ve doğal olarak oluşan maddelerde bulunan bir mineral olan küçük silika parçacıklarının solunması ile meydana gelen ve akciğer dokusunun sertleşmesine neden olan akciğer hastalığı olarak tanımlanıyor.

Silika (SiO2) adı verilen bir meslek hastalığı olan silikozis, özellikle kot taşlama, zımpara işleri, seramik, porselen ve kaolin işleri, mermer ve granit işleri, metal döküm işleri, kumaş aşındırma işlerinde çalışanlarda görülüyor.

Onlarca kot taşlama işçisinin silikozis nedeniyle öldüğü biliniyor.