Törenler, Aydın Valiliği önündeki Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Valilik önünden Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’na kadar devam eden kortej yürüyüşü ile devam etti.

Dalaman çayı kemer barajına can suyu olacak Dalaman çayı kemer barajına can suyu olacak

"19 Mayıs, kahramanlık günüdür"

Günün önem ve anlamını vurgulayan konuşmayı yapan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, 19 Mayıs'ın Türk milletinin kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirtti. Müdür Fillikçioğlu, "Birinci Dünya Savaşı’nın yenilgiyle sonuçlanmasıyla cumhuriyetimizin kuruluşuna giden, ’ya istiklal ya ölüm parolasıyla’ büyük kurtuluş mücadelesi yoluna çıkılmış ve milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olmuştur 19 Mayıs. Bu nedenle; 19 Mayıs, kahramanlık günüdür. Milletin azminin, kararının, manevi gücünün ispat günüdür. Milli egemenlik ve milli iradenin hakimiyet günüdür. Ne mutlu bizlere ki Türk milleti dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığının sebebi, vatan sevgisini ve tüm değerlerin üstünde tutmasına bağlıdır" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün gençler için yaptığı yatırımlara da değinen Fillikçioğlu, Aydın'a kazandırılan tesislerin gençlerin ve sporcuların hizmetine sunulduğunu belirtti. Protokolün, etkinlikler kapsamında düzenlenen kültürel ve sportif stantları gezerek programı tamamladığı bildirildi.

20240519Aw207772 11

Editör: Simge Akbulut