Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının ardından, tercihte bulunacak öğrencilere meslek liselerini seçmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Maraş, meslek liselerinin, tüm sektörlerde aranan elemanları yetiştirdiğini ve teknik bilgi ile beceri gerektiren alanlarda meslek lisesi mezunlarına olan talebin arttığını vurguladı.

Meslek liseleri geleceğe hazırlıyor

Maraş, meslek liselerinde alınacak eğitimin iş hayatında avantaj sağladığını belirterek, "Son yıllarda yıldızı parlayan meslek liseleri, öğrencilerimize önemli avantajlar sağlıyor. Tercih yapacak öğrencilerimize çağrım, meslek liselerini tercih etsinler" dedi.

Aydın Sanayi Odası Başkanı'ndan Öğrencilere Meslek Lisesi Çağrısı 2

Ara eleman ihtiyacı fazla

Başkan Maraş, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin ara eleman azlığı olduğunu belirterek, "Neredeyse tüm sektörlerde büyük bir ara eleman sıkıntısı var. Ara elemanların en büyük kaynağı meslek liselerimiz. Meslek liselerini tercih edecek öğrencilerimiz, genç yaşta meslek sahibi olmanın yanı sıra, hayata erken atılma ve girişimci olma fırsatını yakalayacak. Şu anda birçok sektörde ara elemanlar, beyaz yakalılardan fazla gelir elde edebilecek pozisyonda" diye konuştu.

Gençlere destek, ülkeye yatırım

Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, mesleki eğitime önem veren ülkelerin sanayisinin geliştiğine dikkat çekerek, "Meslek liselerinde verilen eğitimin çok önemli olduğuna inanıyor ve geliştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Geçen Mayıs ayında Türk Eğitim Vakfı ile anlamlı bir protokole imza atarak, Aydın’da meslek liselerinde eğitim görecek olan başarılı fakat maddi zorluklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte güçlük çeken gençlerimize destek olacağız" dedi.

Aydın Sanayi Odası Başkanı'ndan Öğrencilere Meslek Lisesi Çağrısı 3

Mesleki eğitimin geleceği

Gökhan Maraş, "Aydın Sanayi Odası olarak bizler, mesleki eğitimi ve yetişmiş insan gücünü oldukça önemsiyoruz. Bu sebeple meslek liselerinin gelişimi ve geleceğini, memleket meselesi olarak görüyoruz. Öğrencilerimize vereceğimiz maddi ve manevi her destek, onların ülkemiz sosyal ve ekonomik gelişiminde bir birey olarak yer almalarına imkân tanıyacaktır. Öğrencilerimizi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye davet ediyoruz. Bu okulları tercih edecek gençlerimizin diploması, mesleği olacak" diye konuştu.

Gökhan Maraş kimdir?

Gökhan Maraş, 15 Ekim 1983 tarihinde Aydın’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Aydın’da tamamladıktan sonra, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından İtalya’ya giderek Università per Stranieri di Perugia’da İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almıştır.

Profesyonel iş hayatına aile şirketi olan OKT Trailer San. ve Tic. Ltd. Şti. de başlayan Maraş, aynı zamanda firmanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmaktadır. OKT Trailer; Aydın’da karayolu taşımacılığı alanında tanker, dökme römorklar, damperler, römorklar, canlı hayvan taşıyıcıları gibi sanayi ve ticari alanda faaliyet göstermekte.

Maraş, 2014 – 2018 dönemi için Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Üyeliği, 2018 – 2022 dönemi için Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2022 – 2026 dönemi için AYSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmiştir.

Profesyonel yetkinlikte İtalyanca ve İngilizce bilmektedir.

Hali hazırda görev aldığı Kurum, Kuruluş ve Firmalardan bazıları; 

2000 – Halen: OKT Trailer Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. — Yönetim Kurulu Başkanı

2013 – Halen: AYDIN ASTİM Organize Sanayi Bölgesi — Yönetim Kurulu Başkanı

2022 yılı Ekim ayı itibariyle: Aydın Sanayi Odası — Yönetim Kurulu Başkanı

Aynı zamanda;

–TOBB Genel Kurul Delegeliği,

–TOBB Sanayi Konseyi Üyeliği

–Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu Üyeliği

CHP'li Milletvekili Hüseyin Yıldız kalp krizi geçirdi CHP'li Milletvekili Hüseyin Yıldız kalp krizi geçirdi

–AYDIN İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Üyeliği,

–Güney Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği,

-ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi

-İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

–AYDIN ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği,

görevlerinde yer almaktadır.

Editör: Bengisu Burhan