Aydın Barosu, 2024 yılı Olağan Genel Kurulu ve baro organ seçimlerini bu hafta sonu Aydın Adliyesi önünde düzenledi. Baro başkanlığı için dört adayın yarıştığı seçimde kazanan, Av. Utku Devrim Barış Arslan oldu.
Dört aday arasından Av. Utku Devrim Barış Arslan seçildi
Aydın Barosu'nun başkanlığı için yapılan seçimde, Av. Sezgin Çetin, Av. Kamil Kaya, Av. Cihan Şahin ve Av. Utku Devrim Barış Arslan yarıştı. Yapılan oylama sonucunda Av. Utku Devrim Barış Arslan, Aydın Barosu başkanlığına seçilerek, üyelerin güvenini kazandı.
Başkanlık yarışı 500 üyenin katılımıyla gerçekleşti
Seçim, Aydın Adliyesi önünde, 500 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Av. Anıl Yetişkin, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu ve AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten gibi önemli isimlerin de katıldığı seçimde, katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu. Seçim, demokratik ve huzurlu bir ortamda tamamlandı.
“Heyecanım hiç eksik olmadı”
Başkan seçilen Av. Utku Devrim Barış Arslan, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada, "Demokrasi şöleni niteliğinde geçen genel kurulumuz, Aydın ve 17 ilçemizden gelen tüm üyelerimize ve hukuk camiamıza hayırlı olsun. Adaylığımın açıklandığı ilk andan itibaren heyecanım hiç eksik olmadı. Bu güveni boşa çıkarmayacağım" dedi.