Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın “2013’te üretiminizi bekliyoruz” mesajıyla ilk harcını attığı modern tesis, Çandarlı bölgesinin ilk sanayi kuruluşu olarak açıldı. 22 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 142 dönüm alana kurulu Ateşçelik Rüzgar Kulesi Tesisleri, yüzde 65’i Avrupa Birliği kaynaklı, uzun vadeli kredi kullanılarak temin edilen 40 milyon liraya mâl oldu. Sektörün en gelişmiş bilgisayar teknolojili sistemiyle bir yılda üretilecek 180 kule, Türk ekonomisine yılda 40 milyon euro girdi ve tasarruf sağlayacak. Tesis aynı zamanda, dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak ve yerli üretimin bayraktarı olacak. Rüzgar kulelerinin yüzde 90’ı Avrupa Birliği ülkelerine gönderilecek.

'DAHA BÜYÜK COĞRAFYADA OYNAMAK İSTİYORUZ'

Ateşçelik Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güldoğan, açılan tesisle birlikte büyük gurur yaşadıklarını, ülkenin milli gelirine çift yönlü katkıda bulunacaklarını ve bir dizi uluslararası anlaşma görüşmelerinin sürdüğünü vurguladı. Güldoğan, “Bölgemiz tamamen yeni bir yöne doğru gelişmektedir. Biz de bu değişikliğe kuvvetli izler bırakarak eşlik etmek istiyoruz. Hedefimiz; mühendisliğe yatırım yaparak gelecekte tek başımıza EPC (Engineering (mühendislik), procurement (tedarik), contracting (anlasma) yüklenicisi olup, daha büyük coğrafyada anahtar teslimi proje taleplerine cevap vermek. Ve paralel projelendirmelerle birlikte potansiyel küçük rüzgar türbinleri taleplerini karşılamak. Sonuç itibariyle imkanlarımız ve inancımızla gücümüzü kullanarak küresel bir oyuncu olmaktır. Bunun da sözünü bugünden veriyoruz” dedi. Fabrikada 500 kişinin istihdam edilmesinin planlandığı bildirildi.

Fabrikada ilk enerji kulesinin üretimi tamamlanarak faliyet bölgesine gönderilmesi, işçiler, mühendisler ve fabrika yöneticilerinde büyük sevinç yarattı.

Editör: Haber Merkezi