İzmir'de minibüs şoförünü öldüren zanlı yakalandı İzmir'de minibüs şoförünü öldüren zanlı yakalandı

Gaziemir Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurduğu Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, 60 yaş üstü vatandaşlara sunduğu hizmetlerle dokuzuncu yılını geride bıraktı. Merkezin üyeleri, Belediye Başkanı Ünal Işık ile birlikte bu özel günü coşkuyla kutladı.

Ata Evi'ni "ikinci evimiz" olarak nitelendiren üyeler, merkezin bahçesinde düzenlenen yıldönümü kutlamasında müzik eşliğinde eğlendi. Başkan Ünal Işık ve üyeler, merkezin dokuzuncu yılı için hazırlanan pastayı birlikte keserek bu anlamlı günü taçlandırdı.

"Sizlerin mutluluğu bizim için önemli"

Başkan Ünal Işık, Ata Evi üyelerinin taleplerini dinleyerek, "Yüzlerinizdeki mutluluğu görünce, Ata Evi'ndeki hizmetlerin ne kadar değerli olduğunu anlıyorum. Sizlerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için çalışmalarımızı sürdürecek ve yeni projeler hayata geçireceğiz. Ata Evi’nde nice sağlıklı ve mutlu yıllar yaşamanızı diliyorum" dedi.

Sosyal yaşam merkezi Ata Evi

Gaziemir Belediyesi, Ata Evi’nde 60 yaş üstü bireylerin yaşamla bağlarını koparmadan sosyalleşmelerine imkan tanıyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli etkinlik alanlarının bulunduğu merkezde, vatandaşların fiziki, sosyal ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanıyor. 

Merkezde görev yapan psikolog, düzenli olarak demans ve depresyon testleri yaparak üyelerin bilişsel ve psikolojik durumlarını takip ediyor. Sudoku, kelime oyunları, masa oyunları ve spor gibi etkinliklerle üyelerin bilişsel kapasiteleri korunuyor. Ayrıca, kent içindeki tarihi ve turistik alanlara düzenlenen gezilerle üyeler keyifli vakit geçiriyor.

Hizmet saatleri ve iletişim

Ata Evi, hafta içi 08.30 - 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Merkeze, 0232 274 36 09 numaralı telefondan ulaşılabiliyor. Gaziemir Belediyesi’nin bu önemli hizmeti, yaşlı vatandaşların sosyal ve fiziksel olarak aktif kalmalarını sağlıyor ve onların yaşam kalitesini artırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi