Park halindeki otomobilinde ölü bulundu Park halindeki otomobilinde ölü bulundu

Tüm Türkiye, motokurye olarak çalışan ve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. tarafından 25 yerinden bıçaklanan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın öldürüldüğü anlara ait görüntüleri dehşet içinde izledi. Acılı anne Zuhal Akman, E.Ö.’yü babasının azmettirdiğini iddia ederek “Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda, bu caninin babasının daha öncesinde birlikte olduğu söylenilen bir kadın oturuyormuş. O gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı” dedi.

Defalarca kez bıçaklandı

6 Mayıs tarihinde bir zincir restoranda motokurye olarak çalışmaya başlayan Balıkesir Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman (20), 11 Mayıs gecesi motosikletle Karaoğlan Mahallesi’ndeki bir apartmandaki daireye sipariş bıraktı. Motoruna binmek isteyen Ata Emre’nin önü, 17 yaşındaki E.Ö. tarafından kesildi. E.Ö., boğazından tuttuğu Ata Emre’yi vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladı.

Kanlar içinde yerde kaldı

Ata Emre bir süre yalpaladıktan sonra kanlar içinde yere yığılarak hayatını kaybetti. Saldırgan E.Ö. ise kaçtı. Otopside Akman’ın vücuduna 25 bıçak darbesi aldığı ve bu darbelerden 20’sinin ölümcül olduğu belirlendi. E.Ö., ailesiyle yaşadığı eve düzenlenen operasyonla yakalandı. E.Ö. ve saklanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen babası O.Ö., gözaltına alındı. ‘Kasten yaralama’ ve ‘tehditten’ 6 suç kaydı bulunan E.Ö. ve babası, polisteki işlemlerinin ardından aynı gün adliyeye sevk edildi. E.Ö., çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, babası serbest bırakıldı.

"Katili babası azmettirdi"

Olayla ilgili konuşan gözü yaşlı anne Zuhal Akman, “Katilin 17 yaşında olduğu söyleniyor. Bıçaklama ve kasten yaralama gibi 6 ayrı suç kaydı var. O caninin babası da cinayetten dolayı 10 yıldır Buca Cezaevi’nde yatıyor. Cinayetten yatan bir adam hafta sonu için izinli çıkabiliyor, Türkiye’de yeni bir meslek grubu oluşabilir. Katil azmettirildi, bunun farkındayız. Babası da cezalandırılmalı çünkü azmettiricisi o. ‘Benim yapamadığımı artık çocuğum yapacak’ diye oğluna el veren kişi babası. Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda, bu caninin babasının daha öncesinde birlikteliği olduğu söylenilen bir kadın oturuyormuş ama o kadın bir başkasıyla evliymiş. O caninin babası, eski kadın arkadaşına ‘Senin eşini öldüreceğim’ diyor.

"Senin oğlunu öldüreceğim"

Kadının alt kattaki arkadaşına da bilenmiş, onu da tehdit ediyor ve ‘Senin oğlunu öldüreceğim’ diyor. Bu caninin azmettiricisi olan babasının şöyle bir beyanı var, ‘Artık benden iş geçti, benim yapamadığımı oğlum yapacak, görürsünüz.’ diye tehditleri var, bunun da tanıkları var. Yani o gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı. O geceki görüntülerin bir kısmını istemeden izledim, Ata’nın üzerinde kurye olduğunu belirten pizzacı montu var. Ata’nın orada işini yaptığı belli. Hukuka güveniyorum. Lütfen katiller evci olarak dışarıya çıkmasın. Çünkü onlar sadece kendilerine değil, tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya zarar” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi