GÜNCEL

Araştırmalara göre kadınlar işinden memnunken erkekler daha iyi bir iş arayışında

Araştırma firması Areda Survey, Türkiye'de iş ve pozisyon memnuniyetini ölçen bir çalışma yaptı. Sonuçlara göre, erkekler daha iyi bir iş ve pozisyon arayışında daha aktifken, kadınlar mevcut durumlarından memnun görünüyorlar.

Abone Ol

Kadınların yalnızca %34,5'i daha iyi bir iş veya pozisyon arayışında iken, erkeklerde bu oran %51,1'e yükseliyor.

Araştırma, Türkiye genelinde 3.764 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcıların %42,7'si mevcut işlerine veya pozisyonlarına göre daha iyi bir iş veya pozisyon arayışında olduklarını belirtirken, %57,3'ü böyle bir isteğe sahip değil.

Özellikle erkeklerin mevcut işlerinden daha iyi bir iş veya pozisyon arayışında daha aktif oldukları görülüyor. Araştırmaya katılan kadınların %65,5'i mevcut işlerinden memnunken, bu oran erkeklerde %51,1'e düşüyor.

18-34 yaş aralığındaki katılımcıların %46,8'i daha iyi bir iş veya pozisyon arayışında olduğunu belirtirken, 35-54 yaş aralığındakilerde bu oran %48,9 olarak kaydedildi. 55 yaş ve üzerindeki katılımcıların ise %71,3'ünün bu yönde bir arayışı olmadığı tespit edildi.

Araştırma, 5-8 Nisan tarihleri arasında CAWI tekniği ile gerçekleştirildi ve 'Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli' kullanılarak Türkiye genelinde 3.764 kişiyle yapıldı.