Bakan Yerlikaya, Bursa merkezli olarak İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale illerinde suç örgütlerine yönelik "Mahzen-36" operasyonunun başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.

488 bin liralık tombala faturası! Bornova'yı sarsan operasyon 488 bin liralık tombala faturası! Bornova'yı sarsan operasyon

Operasyon kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj gibi suçları işleyen organize suç örgütü üyelerinin faaliyetleri tespit edildi. Örgüt üyelerinin, mağdurları hileyle kandırarak, şiddet uygulayarak uyuşturucu madde kullanmaya zorladıkları ve bağımlı hale getirdikleri belirlendi. Ayrıca, suç işlemek istemeyen mağdurlara karşı da şantaj, cebir ve şiddet uygulandığı ortaya çıktı.

Operasyonlar neticesinde, elebaşının da aralarında bulunduğu 42 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele verdiklerini ve operasyonların devam edeceğini vurguladı. Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve jandarma ekiplerini tebrik ederek, milletin desteğinin kendileriyle olduğunu ifade etti.

Editör: Sedef Didem Ezme