Adana’da, otomobilin yolun karşısına geçmek isteyen Sevgi Akbaş'a (54) çarpıp kadının ölümüne neden olduğu kazada tutuklanan ve makas attığı kameralara yansıyan sürücü Kasım Yılmaz (23), ifadesinde, “Sağ şeritteki aracı solladıktan sonra araç kaymaya başladı. Refüje çarpınca da kontrolden çıktı” dedi.

Sevgi Akbaş’ın oğlu Onur Akbaş ise Turgut Özal Bulvarı’nda yıllardır beri bazı kişilerin sürekli yarıştığını ancak önlem alınmadığını belirterek “Elimizden geldiğince, şiddet kullanmadan uyarıyoruz ancak bir çözüm bulunamadı. Bu kez bizim canımız yandı” ifadelerini kullandı.

Adana’nın Çukurova ilçesinde 10 Ağustos'ta Kasım Yılmaz'ın kullandığı 01 AEY 213 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi ile refüje çıktı. Savrulan otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Sevgi Akbaş'a çarptı.

“Bu kez bizim canımız yandı”

Kazada iki otomobilin yarıştığını ve bu kişilerden Yılmaz'ın, annesinin ölümüne neden olduğunu öne süren Onur Akbaş, “Ben de kazanın yaşandığı bulvarda oturuyorum. Yıllardır bu gençlerin sürekli yarışmasından mustaribiz. Elimizden geldiğince, şiddet kullanmadan uyarıyoruz ancak bir çözüm bulunamadı. Bu kez bizim canımız yandı. Bu konuda devlet büyüklerimizden yaptırım talep ediyoruz” dedi.

Karadeniz işi mandıra: Hayvanları için 4 katlı apartman yaptı! Karadeniz işi mandıra: Hayvanları için 4 katlı apartman yaptı!

Sürücü asli kusurlu bulundu

İfadesinde “Sağ şeritteki aracı solladıktan sonra araç kaymaya başladı. Refüje çarpınca da kontrolden çıktı. Kadına çarptığımı görünce aracı bırakıp, yanına gittim. Ambulansı arayıp, başında bekledim. Pişmanım, keşke böyle olmasaydı” diyen ve kaza tutanağına göre 'asli kusurlu' bulunan otomobil sürücüsü Kasım Yılmaz, işlemlerinin ardından tutuklandı.

Kaynak: DHA