CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, AnadoluJet'in uzun süren rötarları ve iptalleri dolayısıyla vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri Meclis Genel Kurulu'nda dile getirdi. Karasu, AJet'in sorunlarını ve yöneticilerin tutumunu sert bir dille eleştirerek toplantıda şu sözleri aktardı.

Mağduriyetler ve eleştiriler

Ulaş Karasu, AnadoluJet'in sık sık yaşanan rötarları ve uçuş iptallerinin vatandaşları nasıl etkilediğini vurguladı. Karasu, "Şirket yöneticileri milyonları ceplerine indiriyor, millet çile çekmiş, yollarda kalmış beyefendilerin umurunda bile değil" diyerek tepkisini dile getirdi. Uçuşları iptal edilen ve muhatap bulamayan vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti ve içerden gelen bilgilerin teknik sorunlar ve pilot eksikliği olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Anadolujet'in Rötarlarına Chp'li Ulaş Karasu'dan Tepki0

Siyasi eleştiriler

Ayrıca, AK Parti milletvekillerine seslenerek, havaalanlarına gidip durumu gözlemlemelerini önerdi ve "Anadolu" isminin "AJet" olarak değiştirilmesinin gerekçesini sorguladı. "Siz Anadolu'ya düşmansınız!" diyerek siyasi eleştirilerde bulundu.

ASKİ'den baraj uyarısı ASKİ'den baraj uyarısı

Çağrı ve öneriler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, sorunların çözümü için liyakatli yöneticilerin atanmasını ve vatandaşların mağduriyetlerinin sona erdirilmesini talep etti. Karasu, "Ülkenin en önemli markalarının bu şekilde rezil olmasına bir an önce son verin" çağrısında bulundu.

Ulaş Karasu kimdir?

Ulaş Karasu (1980, Kangal, Sivas) Türk siyasetçi, inşaat mühendisi. 27. ve 28. dönem Sivas milletvekili.

İlk ve orta öğrenimini Kangal'da tamamladı. Lise öğrenimini Gelibolu'da tamamlayan Karasu, 2003 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu.

2008-2012 yılları arasında CHP Sivas İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2012-2018 yılları arasında CHP Sivas İl Başkanlığı yapan Karasu, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde XXVII. Dönem CHP Sivas Milletvekili seçildi. 2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde ikinci defa Sivas milletvekili olarak seçilmiştir.

Parti içi yönetimde de bulunmuş ve 37.ve 38. CHP Kurultaylarında Parti Meclisi üyesi olarak seçilmiştir.

Editör: Hatice Köylü