Altıeylül Belediyesi, memurların haklarını güçlendiren tarihi bir sözleşmeye imza attı. Belediye Başkanı Hakan Şehirli’nin öncülüğünde gerçekleştirilen anlaşma, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını önemli ölçüde artırıyor. Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Balıkesir genelindeki belediyeler arasında Altıeylül Belediyesi’nin en iyi noktada olduğunu belirterek, “Çalışanın hakkını savunan bir başkan görmek bizi mutlu etti” dedi.
Memurlara 45 bin TL’lik ikramiye
Başkan Hakan Şehirli, yıllarca sendikacılık yapmış biri olarak hem işveren hem de çalışanların haklarını gözetmenin önemine vurgu yaptı. “Geldiğimiz günden bu yana çalışanlarımızın refahını artırmayı hedefliyoruz” diyen Şehirli, yapılan anlaşma ile sosyal denge tazminatında aylık tavan tutarının %120’ye çıkarıldığını duyurdu. Ayrıca, memurlar için şu ikramiyeler kararlaştırıldı:
Ramazan Bayramı: 10.000 TL
Kurban Bayramı: 15.000 TL
Cumhuriyet Bayramı: 10.000 TL
Yakacak Yardımı: 10.000 TL
Bu düzenleme ile belediye memurlarına toplamda 45.000 TL’lik ek ödeme yapılacak.
Sendikalardan tam destek
Sözleşme imza töreninde Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve Tüm-Bel-Sen MYK Üyesi Mehmet Aslan da yer aldı. Şube Başkanları İlker Omar Demiray, Mümin Kemancı ve Bülent Barın, Başkan Şehirli’ye desteklerini dile getirerek, bu anlaşmanın belediye çalışanları için büyük bir kazanım olduğunu ifade ettiler.