İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik terör ve yolsuzluk soruşturması sonrası halkı sokağa çağıran CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e sert tepki gösterdi. Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, provokasyon ve vandallığa karşı polislerin kararlı tutum sergilediğini belirtti.
Ali Yerlikaya, "Polislerimiz; sabır ve sağduyu ile Aziz Milletimizin huzur ve güvenini tehdit edenlere, provokasyonlara, vandallığa geçit vermedi, vermeyecek" dedi. Ayrıca, bu geceki gösterilerde 97 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Bakan, provokatörlerin emellerine ulaşamayacağını vurgulayarak, "Sokakları terörize etmeye çalışanlar asla başarıya ulaşamayacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca, gözaltına alınanların suçları arasında 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet, Kamu Malına Zarar Verme ve Görevi Yaptırmamak İçin Direnme bulunduğu belirtildi.
Yerlikaya, polislerin gece gündüz görev başında olduklarını ve halkın huzur ve güvenliğinin teminatı olduklarını da ekledi.