Efeler 09 SK sezona galibiyetle başladı Efeler 09 SK sezona galibiyetle başladı

Fenerbahçe’de kongreye doğru gidilen süreçte eski Başkan Aziz Yıldırım yeniden aday olduğunu açıklayarak Jose Mourinho ile görüştüklerini söylemişti. Jose Mourinho ile 2 saat yüz yüze görüşen Aziz Yıldırım, seçimi kaybetmesi durumunda ise Jose Mourinho ile anlaştıkları ve maaşının yarısını ödemeyi taahhüt etmişti.

Ali Koç’un görüştüğü teknik direktör ortaya çıktı

Sadettin Saran’ın Ali Koç lehine yarıştan çekilmesinin hemen ardından adaylığını açıklayan Ali Koç’un ise Jose Mourinho’ya karşılık görüştüğü teknik direktör ortaya çıktı. 6 yıl önce 12 bin oy farkla yendiği Aziz Yıldırım'a koltuğu bırakmamak için güçlü bir teknik adam arayışına giren Koç’un son olarak İspanya Ligi ekiplerinden Celta Vigo’yu çalıştıran Rafael Benitez ile görüştüğü iddia edildi. Geçtiğimiz yıllarda da adı Fenerbahçe ile anılan İspanyol teknik adam, sarı lacivertli ekip ile görüşmelerinde olumlu sonuca varamamıştı.

13 kupası var

Teknik direktörlük kariyerine 1986 yılında Real Madrid U18 takımıyla başlayan Benitez, sırasıyla Real Valladolid, Osasuna, Extremadura, Tenerife, Valencia, Liverpool, İnter, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle, DL Pro, Everton ve Celta Vigo'da çalıştı. Rafael Benitez mart ayında buradaki görevinden ayrıldı. Kariyerinde 13 kupası olan 64 yaşındaki teknik adam, Liverpool'la Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu (2004-05) yaşadı. 2 kez lig şampiyonu yaptığı Valencia ile UEFA Kupası (2003- 04) kaldırdı. Chelsea ile Avrupa Ligi (2012-13) şampiyonu oldu.

Editör: Adnan Karabulut