Türkiye'nin Akıncı İHA'sı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki yetkililerin geçirdiği helikopter kazasının ardından arama çalışmalarını başarıyla sonuçlandırdı. Enkazın tespiti, dünya genelinde 200 binden fazla kişi tarafından canlı takip edildi.**

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama çalışmalarında görevlendirdiği Akıncı İHA, enkaz bölgesini tespit ederek kritik bir başarıya imza attı. Akıncı İHA'nın uçuşunu ve tespit sürecini dünya genelinde 200 bini aşkın kişi yakından takip etti.

Akıncı İHA'nın başarılı görevi

Akıncı İHA, İran'da gerçekleştirilen arama çalışmalarında helikopterin enkazını olabileceği düşünülen ısı kaynağını tespit etti ve koordinatları İran makamlarına iletti. Bu bilgiler ışığında, İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi'ye ait helikopter enkazının yerini bulduklarını duyurdu.

İran devlet televizyonu, enkaz bölgesinde yaşam belirtisi olmadığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterle İran-Azerbaycan sınırında bir baraj açılış törenine katıldığı ve dönüş yolunda sert bir iniş yaparak kazanın meydana geldiği belirtildi. Helikopterde ayrıca Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim de bulunuyordu.

Kaliforniya'da arabasına dokunan otistik çocuğa saldırdı Kaliforniya'da arabasına dokunan otistik çocuğa saldırdı

Hava koşulları çalışmaları zorlaştırdı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları güçlükle sürdürüldü. İran, Türkiye'den havadan arama çalışması için insansız hava aracı (İHA) talep etti. Akıncı İHA'nın İran'daki görevi, dünya genelinde büyük bir ilgi topladı ve FlightRadar24 uygulaması üzerinden 200 bini aşkın kişi tarafından canlı olarak takip edildi.

Bu gelişmeler, hem teknolojinin arama kurtarma çalışmalarındaki önemini bir kez daha gözler önüne serdi hem de Akıncı İHA'nın başarısıyla Türkiye'nin bu alandaki yetkinliğini ortaya koydu.

Bu önemli görevde yer alan Akıncı İHA, arama çalışmalarını başarıyla tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Helikopter kazasıyla ilgili detaylar ve enkazın tespit süreci, merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi