POLİTİKA

AK Partili Bursalı: Bu yasak, basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin gazete dağıtım araçlarına yönelik yasağını sert bir dille eleştirdi.

Abone Ol

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun talimatıyla gazete dağıtım araçlarının Oto Santral Garajı'na girişinin yasaklanması, basın özgürlüğüne yönelik ciddi bir ihlal olarak değerlendirildi. AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, uygulamanın basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına karşı işlenmiş bir suç olduğunu ifade etti.

"Basın özgürlüğüne darbe"

Yeni Asır Gazetesi'nin gündeme getirdiği olayla ilgili açıklamalarda bulunan Şebnem Bursalı, yasağın kabul edilemez olduğunu belirtti. Bursalı, "Basın özgürlüğünden dem vuranlar, şimdi bu özgürlüğün önündeki en büyük engel haline geldi. Vatandaşların haber alma hürriyeti keyfi bir kararla ellerinden alındı. Bu engellemeyi asla kabul edemeyiz," dedi.

"Tüm basına yönelik bir yasak"

Bursalı, yasağın Türkiye'nin en geniş dağıtım ağına sahip Turkuvaz Dağıtım Pazarlama'yı hedef aldığını belirtti. Bu ağın, Yeni Asır, Sabah, Takvim, Hürriyet, Cumhuriyet ve Sözcü gibi birçok gazeteyi okurlara ulaştırdığını vurgulayan Bursalı, "Yani aslında bu yasak, bütün gazetelere ve basın kuruluşlarına yönelik bir engellemedir," diye konuştu. CHP’li belediyenin bu yasağı hayata geçirmiş olmasını da kamuoyunun takdirine bıraktığını söyledi.

"Geri adım atmak zorunda kaldılar"

Bursalı, gelen tepkiler üzerine Başkan Çavuşoğlu'nun geri adım atmak zorunda kaldığını hatırlattı. Bursalı, "Ne akla ne de hukuka uygun olmayan bu uygulama, doğal olarak büyük tepki topladı. CHP Genel Merkezi de bu uygulamanın yanlışlığına dikkat çekerek Çavuşoğlu'nu uyardı. Doğruyu yapmak için illa ki uyarı mı gerekiyor?" ifadelerini kullandı.