Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde dün akşam saatlerinde, kimliği belirsiz bir şahıs, AK Parti İlçe Başkanlığı binasına taşlı saldırı gerçekleştirdi. Olay, saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Maskeli saldırgan, binanın camlarını kırarak kaçtı. İhbar üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edildi ve güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren kişinin yüzünü maske ile gizlediği tespit edildi. Polis, saldırganın yakalanması için geniş çaplı inceleme başlattı.

Mersin’de ‘ölüm virajı’ yine can aldı! Tır sürücüsü feci şekilde hayatını kaybetti Mersin’de ‘ölüm virajı’ yine can aldı! Tır sürücüsü feci şekilde hayatını kaybetti

"Siyaset yapma özgürlüğüne tehdit"

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, saldırı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, saldırının sadece teşkilata değil, demokrasiye ve siyaset yapma özgürlüğüne yönelik bir tehdit olduğunu belirtti. Aydemir, "Şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmiyoruz. Fikirler ve projelerle yarışılması gereken siyaset arenasında korku ve baskı ortamı oluşturulmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Aydemir, "Burhaniye'deki AK Parti teşkilatımız ve dava arkadaşlarımızla birlikte milletimize hizmet yolunda kararlılıkla devam edeceğiz. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm teşkilat mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Polis, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA