AK Parti tarafından hazırlanan yeni kanun teklifi, sağlık sisteminde önemli değişiklikler öngörüyor. Aile hekimlerinden sevk ile hastaneye başvuranların ödeyecekleri katkı paylarında indirim yapılması hedefleniyor. Ancak, Aile Hekimleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım, bu düzenlemenin sağlıkta şiddeti artırabileceğine dikkat çekiyor. Yıldırım, önerilen düzenlemenin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tetikleyebileceği uyarısında bulunarak, planlamaların dikkatlice yapılması gerektiğini vurguluyor.

İEÜ Medical Point Hastanesi’nden kanser tedavisinde başarı İEÜ Medical Point Hastanesi’nden kanser tedavisinde başarı

Aile Hekimlerine Hacamat Ve Akupunktur Yetkisi Veriliyor (2)

Aile hekimlerinden sevkle hastaneye başvuru

AK Parti'nin yeni düzenlemesi ile aile hekimlerinden sevk alarak hastaneye başvuran bireylerin katkı paylarında indirim yapılması öngörülüyor. Bu düzenlemenin, hastanelerdeki yoğunluğu azaltmayı ve sağlık hizmetlerinin daha verimli sunulmasını sağlamayı amaçladığı belirtiliyor. Ancak, birçok sağlık uzmanı, bu düzenlemenin potansiyel olumsuz etkileri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Sağlıkta şiddet riski ve aile hekimlerinin yükü

Aile Hekimleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım, yeni düzenlemenin sağlıkta şiddeti artırma riskini taşıdığına dikkat çekiyor. Yıldırım, "Sağlıkta şiddeti çözmeden bu düzenlemenin uygulanması, şiddet olaylarını tetikleyebilir" diyerek, mevcut sağlık çalışanlarının yükünün artabileceğine ve bunun da huzursuzluğa yol açabileceğine işaret ediyor. Özellikle hastaların yoğun başvurusu durumunda, aile hekimlerinin üzerine daha fazla iş yükü binebilir. Yıldırım, sağlıkta verimliliği artırmak adına bu tür düzenlemelerin çok daha dikkatlice ele alınması gerektiğini belirtiyor.

Aile Hekimlerine Hacamat Ve Akupunktur Yetkisi Veriliyor (1)

Sertifikalı aile hekimlerine ekstra hizmet imkanı

Kanun teklifinin bir diğer önemli maddesi, sertifikalı aile hekimlerine mesai saatleri dışında ek ücretle geleneksel ve tamamlayıcı sağlık hizmetleri sunma hakkı tanıyor. Hekimler, hacamat ve akupunktur gibi uygulamaları, belirli ücretler karşılığında sunabilecekler. Bu düzenleme, aile hekimlerine ekstra gelir sağlarken, aynı zamanda hastalara alternatif tedavi yöntemleri sunma fırsatı verecek.

Aile Hekimlerine Hacamat Ve Akupunktur Yetkisi Veriliyor

Ücretli raporlar ve bilirkişi hizmetleri

Kanun teklifinin bir başka önemli noktası ise aile hekimlerinden alınan bazı raporların ücretli hale gelmesi. Dr. Yıldırım, bu raporların bilirkişi hizmeti kapsamında olduğunu ve ücretli olmalarının makul bir uygulama olduğunu belirtiyor. Böylece, sağlık raporları almak isteyenlerin belirli bir ücret ödeyecekleri belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ