Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji hastaları için önemli bir adım attıklarını duyurdu. Artık bu ilaçlar aile hekimleri tarafından reçete edilebilecek.

Aile hekimlerine yeni yetkiler

Bakan Işıkhan, aile hekimlerinin yetkilerinin genişletildiğini ve kronik hastalıklar için gerekli ilaçların kolayca yazılabileceğini açıkladı. Bu yeni düzenleme ile hastaların hastane yoğunluğundan kurtulması ve ilaçlarına daha hızlı erişebilmesi hedefleniyor.

SGK’dan önemli adımlar

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) finansmanında yapılan değişikliklerle, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılıyor. SGK, hastanelere ödenen tutarlarda büyük oranda artışa giderek, tedavi kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Teknoloji destekli sağlık hizmetleri

Işıkhan, uzaktan hasta değerlendirme hizmetlerinin de SGK tarafından karşılanacağını belirtti. Böylece, afetlerde yaralanan vatandaşların fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine erişimi daha da kolaylaşacak.

İlaç erişiminde büyük genişleme

Bakan Işıkhan, geri ödeme listesine eklenen yeni ilaçlarla, vatandaşların ilaç erişiminin önemli ölçüde iyileştirildiğini ifade etti. Son bir yılda listeye eklenen 570 yeni ilaçla, toplam ilaç sayısı 8 bin 457’ye ulaştı.

Maliyetlerde büyük tasarruf

Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan düzenlemelerle yıllık 3,2 milyar lira tasarruf sağlanacağı öngörülüyor. Bakanlık, bu tasarruflarla en güncel ve yenilikçi tedavilere erişimi sağlamayı hedefliyor.

Dondurulmuş gıdalar hakkında bilmeniz gereken 5 şey Dondurulmuş gıdalar hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Eşit ve kaliteli sağlık hizmeti vizyonu

Işıkhan, sağlık hizmetlerinin her vatandaşa eşit, etkin ve kaliteli bir şekilde sunulmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

Yeni düzenleme Resmi Gazete’de

Aile hekimlerinin kronik hastalıklar için ilaç yazabilmesine olanak tanıyan düzenlemenin Resmi Gazete’ye gönderildiği ve yakında yürürlüğe gireceği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi