Kütahya Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 1. Kütahya Gastronomi Yarışması'nın final etabı, Kütahya Belediyesi bahçesinde yapıldı. Finalde kadın yarışmacılar, kendilerine verilen 90 dakikalık süre zarfında 3 çeşit yemek hazırladı. Yarışma, Kütahya'nın zengin gastronomi kültürünü tanıtma fırsatı sunarken, değerli konuklar ve vatandaşlar da etkinliğe katıldı.

Kütahya’nın yöresel lezzetleri sahne aldı

Dünyaca ünlü Türk şef Hüseyin Özer, Kütahya'da çok güzel karşılandığını belirterek, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye’nin tanınmış şeflerinden Ayvaz Akbacak, Kütahya'nın gastronomi zenginliğine ve Osmanlı tarihine dikkat çekerek, “Kütahya gastronomisi gerçekten muazzam. Burada birçok kültürel yemek geçişi var. Hamur işleri oldukça zengin. Manda kaymağı, manda sütü ve manda yoğurdu gibi ürünler ile manda sucuğunda çok iddialı olacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

A W312025 03

Aydın’da 15 Ocak 2025 hava durumu: Sağanak yağışlı hava etkili! Aydın’da 15 Ocak 2025 hava durumu: Sağanak yağışlı hava etkili!

Akbacak, Kütahya'nın gastronomisinin güçlü olduğunu vurgulayarak, “Kütahya, porselen ve çini ile hafızalarımızda kalıyor ama kaybolmuş yemeklerin gün yüzüne çıkarılması için halkımızın da destek olmasını temenni ediyorum. Her ilde, her köyde bir hikaye var ve bu hikayeleri dinleyip gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Muhabir: Halil Özcan