Her evde bulunması gereken takım çantasında hangi aletler olmalı? Her evde bulunması gereken takım çantasında hangi aletler olmalı?

Bakan Işıkhan, “İş dünyasının dönüşümüne ayak uydurmak zorundayız. Bu bağlamda, Çalışma Genel Müdürlüğümüz gerekli mevzuat düzenlemelerini yapmaktadır” dedi.

Staj ve iş tecrübesinin önemi 

Bakan Işıkhan, gençlere, iş tecrübesi kazanmanın önemini vurgulayarak, eğitim aldıkları alanlarda staj yapmalarını önerdi. Ayrıca, İŞKUR’un Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) kapsamında gençlerle bir araya geldiğini ve onların sorularını yanıtladığını belirtti.

Fırsat eşitliği ve devlet desteği 

Işıkhan, Türkiye’nin fırsat eşitliği sağlamada önemli bir rol oynadığını ve kendisinin de devletin sunduğu imkanlar sayesinde bugünkü konumuna ulaştığını ifade etti. Bakan, gençlerin kariyer yolculuklarında karşılaştıkları zorlukları paylaşmalarını teşvik etti ve İŞKUR’un bu süreçte gençleri desteklediğini söyledi.

Teknolojik değişim ve yeni çalışma hayatı 

Bakan Işıkhan, teknolojik değişimlerin iş dünyasını nasıl etkilediğini ve mesleklerin nasıl evrildiğini anlattı. Savunma sanayii, bilişim sektörü ve yapay zeka gibi alanlarda İŞKUR’un iş başı eğitim programlarının önemine değindi ve genç mühendisler için KALFA programının fırsatlar sunduğunu belirtti.

Sosyal beceriler ve uyum 

Işıkhan, çalışma hayatının sürekli değişen koşullarına ve özellikle pandemi sonrası ortaya çıkan yeni çalışma modellerine dikkat çekti. Uzaktan ve esnek çalışma modellerinin artıları ve eksileri olduğunu belirten Bakan, sosyal becerilerin ve değişime uyum sağlamanın önemini vurguladı. İş dünyasının gelecekte daha da farklılaşacağını ve yeni iş modelleriyle karşılaşılacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi