Tatilcilere daha uygun fiyatlar sunan erken rezervasyon fırsatları, tatilcilerin bütçesini korumasına ve istedikleri tarihlerde yer bulmalarına yardımcı oluyor. Peki, erken rezervasyon ne zaman yapılmalı?

Uzmanlara göre, yaz tatili için erken rezervasyon yapmanın en uygun zamanı genellikle ocak ve şubat ayları arasıdır. Bu dönemde birçok otel ve tatil köyü erken rezervasyon indirimleri sunar. Ancak, erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmamak adına bazı tatilcilere göre rezervasyonlarını daha da öne çekmek gerekebilir.

Zaman aralığı araştırılmalıdır

Özellikle popüler tatil destinasyonlarında ve belirli tarih aralıklarında yer bulmak daha zor olabileceğinden, erken rezervasyon için en uygun zaman aralığı araştırılmalıdır. Bu, tatil planlarınızı daha esnek hale getirebilmenizi sağlayarak daha fazla seçenek sunabilir.

Vize reddi oranı son 4 yılda yüzde 5'in üzerinde arttı Vize reddi oranı son 4 yılda yüzde 5'in üzerinde arttı

Erken rezervasyon yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise tatilinizi düzenleyeceğiniz tarihtir. Özellikle okul tatilleri gibi yoğun dönemlerde tatil planlarınızı erkenden yapmanız, hem uygun fiyatlı tatil fırsatlarını yakalamanıza hem de istediğiniz tarihlerde yer bulmanıza yardımcı olabilir.

Editör: Sedef Didem Ezme