Gaziantep'te halı ve tekstil sektöründe köklü geçmişe sahip iki dev firma, Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketi ile Vizyoner Tekstil İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, konkordato talep ederek iflasın eşiğine geldi.

Avrupa ve Arap ülkelerine ihracat yapan firmalar zor durumda

Bir zamanlar Avrupa ve Arap ülkelerinde adını duymayan yokken, şimdi alacaklıların kapıya dayandığı bu firmalar, sektörde önemli bir yere sahipti. 1995 yılında kurulan Karaca Tekstil, yıllık 4 milyon metrekarelik üretim kapasitesiyle öne çıkarken, Vizyoner Tekstil de uzun yıllara dayanan tecrübesiyle çeşitli halı türlerinin üretiminde uzmanlaşmış ve birçok ülkeye ihracat gerçekleştirmişti.

Sektörde endişe var

Bu firmaların konkordato talepleri, Gaziantep'in tekstil sektöründeki önemli aktörlerinin finansal zorluklarla mücadele ettiği ve sektördeki dengelerin değişebileceği yönünde endişelere yol açıyor.

4 yılda ürün denetiminde rekor rakam! 4 yılda ürün denetiminde rekor rakam!

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlu bir firmanın, alacaklılarıyla bir anlaşmaya vararak iflastan kurtulmasına imkan tanıyan bir yasal işlemdir. Bu işlem sayesinde firma, borçlarını belirli bir takvim içinde ödemeyi taahhüt ederek faaliyetine devam edebilir.

Kaynak: Haber Merkezi