Uzlaşı Sağlanmıştı | İşten Çıkarılmalar Devam Ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Belediye-İş Sendikası yöneticileri arasında sağlanan 3 maddelik uzlaşıya rağmen, işten çıkarılan kişilerin sayısında artış yaşanıyor. Bu kişilerin arasında, sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe başlayanlar ve emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınması gerekenler bulunuyor.

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’a Karşı Protesto

İşten çıkarılmaların artması ve Belediye Başkanı Tugay'ın talimatlarına rağmen işten çıkarmaların sürmesi, İZSU'da gerilimi yükseltti. İddialara göre, Genel Müdür Gürkan Erdoğan'ın kendi inisiyatifiyle işten çıkarılanların sayısını arttırması, sendika üyesi bir grup belediye çalışanını harekete geçirdi.

Şiddet Olayı ve Sekreterin Yaralanması

İZSU Genel Müdürlüğü binasında yaşanan olayda, işten çıkarılmaları protesto eden grup, Genel Müdür Erdoğan'ın odasına gitmek istedi. Ancak burada sekreter ile aralarında tartışma çıktı ve iddialara göre sekreter darp edildi.

İzmir emeklileri 'Yeni Hizmet Modeli'ne tepkili! İzmir emeklileri 'Yeni Hizmet Modeli'ne tepkili!

İZSU Yönetimi İddiaları Araştırıyor

Olayın ardından İZSU yönetimi, darp olayını gerçekleştirenler hakkında şikayette bulunacaklarını açıkladı. Yaşanan olayın ardından polis ekipleri de olay yerine çağrıldı ve soruşturma başlatıldı.

Editör: Nurican ALBAYRAK