Olay, 8 Ağustos 2023'te Bursa'nın Osmangazi ilçesinde İpekçilik Mahallesi'nde meydana geldi. Güner Aydın, şiddet uyguladığı gerekçesiyle uzaklaştırma kararı aldıran eski sevgilisi Derya Pas'ın evine girerek dehşet saçtı. Evde uyurken Derya Pas'a 16 bıçak darbesi indiren Aydın, kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Ancak yaralı haldeki Derya Pas, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sanığın iddiaları

Tutuklu sanık Güner Aydın, mahkemede ilginç savunmalar yaptı. Aydın, Derya Pas'ı öldürme niyeti olmadığını iddia ederek, eski sevgilisinin uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğunu söyledi. Daha önce de şiddet uyguladığını belirten Aydın, olay günü eve barışmak için gittiğini ve kontrolünü kaybederek saldırdığını ileri sürdü.

Ailesi "kızımıza önce şiddet uygulamıştı" dedi

Derya Pas'ın babası Erol Pas, Güner Aydın'ın kızlarına şiddet uyguladığını ve uzaklaştırma kararı aldırdıklarını belirtti. Pas, Aydın'ın daha önce bir akrabasını öldürdüğünü ve kızlarının canice katledilmesiyle sonuçlanan bu olayın ardından ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanmasını talep etti.

Ata Emre Akman cinayetinde yeni gelişme! Ata Emre Akman cinayetinde yeni gelişme!

Derya Pas'ın avukatı, sanığın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA