Özkardeşler, seçimler öncesinde önemli açıklamalarda bulunarak Türk milletvekili sayısının artmasını umduklarını belirtti.

Soydaşların Asli Kuruculuğuna Vurgu

Özkardeşler'in ifadelerine göre, K. Makedonya'daki Türk partilerinin seçime birlikte girmesi arzulanmış ancak bu mümkün olmamıştır. Ancak altı farklı seçim bölgesinin bulunması sebebiyle Türk ve diğer partilerden birçok soydaşın milletvekili olabilmek için seçime girdiği belirtiliyor. Soydaşların K. Makedonya Devleti'nin asli kurucuları olduğu vurgulanıyor.

Birlikte Hareket Etme Temennisi

Seçim sonrasında hangi siyasi partiden seçilirse seçilsin, soydaşların K. Makedonya Türklüğü ve Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi gibi konularda birlikte ve organize hareket etmeleri temennisinde bulunuluyor. Ayrıca, kurulacak hükümette soydaşların uzun süredir bulunmadığı bakanlık düzeyinde temsiliyetin en büyük arzu olduğu ifade ediliyor.

Çiğli'de 'Vosvos'lu 19 Mayıs kutlamaları Çiğli'de 'Vosvos'lu 19 Mayıs kutlamaları

Soydaşlara Başarı Temennisi

Birol Özkardeşler'in açıklamalarında, seçime giren tüm soydaşlara başarılar dileyerek, Türk milletvekili sayısının artmasını beklediklerine ve soydaşların temsiliyetinin güçlenmesini arzuladıklarına vurgu yapılmıştır.

Editör: Egemen Sayın