CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek yemek yedi. Ankara Ahlatlıbel tesislerinde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Yavaş'ı da ziyaret etti

Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından ilk defa ziyaret etti.

Ali Yerlikaya'dan "darbe girişimi" açıklaması Ali Yerlikaya'dan "darbe girişimi" açıklaması

Özel ve Yavaş görüşmesi

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Özel ve Yavaş, Belediye Meclis Salonu'nda CHP'nin Ankara ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantının çıkışında ise Özel ve Yavaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yavaş bilgi verdi

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Özel'in seçimlerin ardından hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu belirterek, kendisine belediye olarak yaptıkları çalışmalar ile finansal raporlara ilişkin bilgiler verdiğini anlattı.

Özel'den Yavaş'a plaket

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyarette Yavaş'ın kendisine Ankara'nın 5 beyazını temsil eden Ankara tavşanı, Ankara balı, Ankara keçisi, Ankara kedisi ve Ankara güvercinini simgeleyen bir plaket takdim ettiğini, kendisinin ise Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine yaptığı bağışın sertifikasını hediye ettiğini bildirdi.

Mansur Yavaş'tan Erdoğan-Özel görüşmesine ilk yorum

Mansur Yavaş, Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşme anımsatılarak, "Bu görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmeniz gerçekleşecek mi?" şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi:

"Kamuoyu gibi ben de olumlu buluyorum. Sayın Genel Başkan'ımızın yaptığı konuşmada belediyelerimizin sorunları da Sayın Cumhurbaşkanı'mıza anlatıldı. Önümüzdeki günlerde bizim de bakanlıklarla ilgili bazı bekleyen yazılarımız var. Onlarla ilgili eğer görüşmenin sonucu olumlu olursa biz de olumlu sonuç bekliyoruz. Olumlu sonuçlanmazsa ondan sonra tekrar bir randevu istemeyi düşünebilirim. Görüşmenin sonucu inşallah olumlu olur iki taraftan da diye bekliyorum. Eğer hükümet kanadından olumlu bir yaklaşım olursa zaten problemlerimiz çözülecek, o zaman görüşmeye gerek kalmayacak."

Editör: Kafkas Kaya