CHP’nin genel merkezinde düzenlenen Yerel YönetimlerÇalıştayı tamamlandı. CHP Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşmasınıyaptığı toplantıda büyükşehir belediye başkanları ve il başkanları ile bir araya geldi.Büyükşehir belediye başkanları ile görüşen Özel artık ölçme ve değerlendirme döneminin başladığını belirtip herkesin karnesi olacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün 35 seçilmişkadın belediye başkanımız görevi başındadır. 2019'a göre tam 3,5 kat, yüzde 350'lik bir artış. Asla yeterli değildir ama atılan bu kararlı adım çok önemlidir. Ölçme değerlendirmeyi bundan sonra siyasetimizin odak noktasında tutacağız. Belediyenin boyutuna göre üçer, altışar aylık, birer yıllık ölçme değerlendirme raporlarını, karneleri, merkezi olarak çıkaracak ve paylaşacağız” dedi.

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da 1 Mayıs Kutlamaları Yunanistan'ın Başkenti Atina'da 1 Mayıs Kutlamaları

Yanlışlardan uzak duracaklarının altını çizen Başkan Özel, “Doğru yapanı örnek gösterecek, yanlış yapanı doğruya davet edecek, doğruları hep beraber tekrar edecek, yanlışlardan hep beraber uzak duracağız. Eğer ibre yukarıysa devam edeceğiz, durağansa doğrusunu arayacağız, aşağı ise mutlaka yanlıştan döneceğiz.Yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz. Bir kredi açılmıştırAçılan kredi tüketelim diye verilmiş bir tüketici kredisi değildir. Açılan kredi düpedüz bir yatırımcı kredisidir.Aynen bir bankanın bir firmaya açtığı yatırımcı kredisi gibi. Yatırım için Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmıştır seçmen.O yüzden dünya üzerinde hiçbir belediye başkanına verilmemiş sorumluluk size verilmiştir sizin sırtınızdadır. Sabah yataktan kalkarken sizden ricam belediyeyi kazanmış muzaffer komutan, tadını çıkarmaya giderek değil, 4 yıl sonraki büyük mücadelenin ilk günlerini yaşayan, enerjisi olan, özgüveni tam ve büyük zafer için şu anda çalışmak zorunda olan neferler olarak kalkın. Ben her sabah yataktan bu niyetle kalkıyorum” dedi.

İzmir heyetinden Anıtkabir çıkarması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Tugay, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda, halkın, kentin ve ülkenin çıkarlarını gözeteceklerini ve vicdanlarının sesini dinlemekten asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. Tugay ve beraberindeki heyet, ayrıca İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.Tugay, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Görevimizin başında olduğumuz her gün, her saat, her dakika sadece halkımızın, kentimizin ve ülkemizin çıkarlarını gözeteceğiz. Kişilere veya zümrelere değil toplumun genel yararına hizmet edeceğiz. Vicdanımızın sesini dinlemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Emanetiniz olan bu güzel vatanı ve demokrasiyi canımız pahasına koruyacağız" diye yazdı.

Aydın Pehlivan ayrıntısı

CHP’li belediye başkanları Ankara’da Belediye Başkanları katıldığı Çalıştay öncesinde başkanlar, Anıtkabir’i ziyaret ederken bir ayrıntı dikkat çekti. Cumhur İttifakı’ndan olan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da ziyarete katıldı. İzmir’de Cumhur İttifakı’ndan olan bir diğer belediye başkanı olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise bu ziyarete katılmadı. Anıtkabir ziyaretini değerlendiren Pehlivan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile, “Bugün, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarıyla Ankara’da bir araya geldik. Bölgemizin dört bir yanından gelen belediye başkanlarımız ile birlikte, Anıtkabir’i ziyaret ettik. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bir kez daha ilçemize, ülkemize, milletimize en iyi hizmetleri sunmanın sözünü verdik” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Ekspres