Mudanya'da dün akşam saatlerinde ilginç bir olay yaşandı. Bursa Mudanya karayolu üzerinde devriye görevinde bulunan polis ekipleri, şüphelendikleri Emirhan Y.'nin yönetimindeki 16 AVK 953 plakalı motosikleti durdurmak istedi.

Kilometrelerce süren takip sırasında Emirhan Y.'nin arkasında yolcu olarak bulunan kişi, sürücüyü defalarca motosikleti durdurması için uyardı. Anlamsız kaçışına devam eden sürücü, ilçe çıkışında polis ekipleri tarafından yakalandı.

Ehliyeti yetersiz olduğu tespit edilen Emirhan Y.'ye 'kask takmamak', 'trafik polisinin 'dur' ihtarına uymamak', 'ters yönde seyretmek', 'trafiği tehlikeye sokmak', 'kırmızı ışık ihlali yapmak' ve 'yetersiz ehliyetle araç kullanmak' suçlarından toplam 24 bin lira cezai işlem uygulandı.

Kaçış Anı Kamerada

Bu sırada takip anı bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde; kilometrelerce süren takip sırasında sürücü Emirhan Y.'nin polis ekiplerinin ve arkasındaki yolcunun uyarılarına rağmen durmayıp kaçmaya çalıştığı ve akan trafiği tehlikeye attığı anlar yer aldı.

Mansur Yavaş'ın ağabeyi kaza geçirdi Mansur Yavaş'ın ağabeyi kaza geçirdi

Bu olay, trafik kurallarına uymanın ve polis uyarılarına kulak asmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Emir Çetintaş