Mayıs ayında birçok özel gün var. Bunlar hangileri? 1 Mayıs, 19 Mayıs, 25 Mayıs... Peki Mayıs ayında bu üç önemli günden farklı özel günlerimiz var mı? İşte sizin için Mayıs ayında kutlanan özel günler;

1 Mayıs - İşçi Bayramı (1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü): Dünya genelinde işçi haklarını ve çalışma koşullarını iyileştirmek için mücadele eden işçilerin anısına kutlanır. 1886'da Chicago'da gerçekleşen Haymarket Olayları'ndan sonra işçi sendikaları tarafından başlatılmıştır.

19 Mayıs - Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: Türkiye'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı gün olarak kutlanır. Aynı zamanda Türk gençliğine armağan edilmiş bir bayramdır.

22 Mayıs - Dünya Biyoloji Günü: Biyolojinin önemini vurgulamak ve biyoloji bilimine ilgiyi artırmak amacıyla dünya genelinde kutlanır. Charles Darwin'in doğum günü olan bu tarih, biyoloji bilimine katkıları nedeniyle anılmaktadır.

Arda Güler'in sevgilisiyle paylaştığı fotoğraf çok konuşuldu! Arda Güler'in sevgilisiyle paylaştığı fotoğraf çok konuşuldu!

25 Mayıs - Afrika Günü (Afrika Kurtuluş Günü): Afrika kıtasında birçok ülkenin bağımsızlığını kazandığı ve bağımsızlık mücadelesinin önemli adımlarının atıldığı bir tarihtir. Özellikle Afrika Birliği tarafından kutlanır.

31 Mayıs - Dünya Sigara Bırakma Günü: Dünya genelinde sigara kullanımının zararlarına dikkat çekmek ve sigarayı bırakma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanır. Sağlık örgütleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenir.

Editör: Nurican ALBAYRAK