Polat, tünel geçiş ücretlerindeki artışların 2019 yerel seçimleri öncesinde gerçekleştiğini ve daha sonra geri çekildiğini vurguladı. Ancak, Bakanlığın aynı yıl yayınladığı faaliyet raporunda, Bakanlık talebiyle indirime gidildiğini belirtti.

AK Parti 31 Mayıs'ta kampa girecek AK Parti 31 Mayıs'ta kampa girecek

Geçtiğimiz yıl da benzer bir durumun yaşandığını dile getiren Polat, 2023 yılında köprü ve tünel geçiş ücretlerinde zam yapılmadığını, ancak işletmeci firmanın sözleşme gereği zammı uyguladığını ifade etti. Bu durumun Avrasya Tüneli için bütçeden ek olarak 1 Milyar TL kaynak aktarılmasına neden olduğunu vurguladı.

Avrasya Tüneli'nin maliyetinin 1 Milyar 245 Milyon Dolar olduğuna dikkat çeken Polat, sadece 8 yılda Hazineden işletmeciye 1 Milyar Dolar ödendiğini belirterek, önümüzdeki 18 yıl içinde firmanın karını katlayacağını öne sürdü.

Polat, iktidarın tasarruf tedbirleri adı altında 500 makam aracını satışa çıkarmasının göz boyamaktan ibaret olduğunu belirtirken, seçim yatırımları sonrasında köprü ve tünel işletmecilerine ödenen 5 Milyon araç parasının da dikkate değer bir nokta olduğunu ifade etti.

Editör: Egemen Sayın