Kurban Bayramı tatilinin uzunluğuna dair taleplerini açıkladı. Demir, tatilin uzunluğunun erken duyurulmasını ve turizmcilerin hazırlıklarını buna göre yapabilmesini istedi. Ramazan Bayramı tatilinin uzunluğunun 9 gün olmasının, Çeşme'deki otellerde doluluğun artmasına neden olduğunu belirtti. Ancak, tatil kararlarının son anda alınmasının sektörün planlamasını zorlaştırdığını ifade etti.

ÇEŞTOB Başkanı Demir, tatilin uzunluğunun belirlenmesinin Milli Eğitim Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından iki veya üç ay önceden açıklanması gerektiğini vurguladı. Tatil kararlarının zamanında duyurulmamasının sektörde belirsizlik yarattığını ve planlamaları zorlaştırdığını dile getirdi.

Demir ayrıca, Çeşme'deki otellerde uygulanacak yeni fiyat tarifesine de değindi. Maliyetlerin artmasıyla birlikte otel işletmecilerinin fiyatları yeniden belirlediğini ifade etti. Geçen sezonun fiyatlarını referans alarak, bu yılın fiyatlarının butik otellerde 5-6 bin, 5 yıldızlı otellerde ise 11-15 bin lira aralığında olacağını söyledi. Ancak, bu fiyatların tatilcileri caydırmayacağını ve Çeşme'nin bu fiyatlarla cazibesini koruyacağını düşündüğünü belirtti.

Demir, otel fiyatlarının tatilciler tarafından yadırganmadığını, hatta tek kişilik rezervasyon taleplerinin arttığını dile getirdi. Fiyatların yüksek olmasının, otelcileri rahatsız etmediğini söyledi ve Çeşme'deki otel fiyatlarının makul olduğunu savundu.

Sındırgı Terminali'nde çevre düzenlemeleri hız kazanıyor Sındırgı Terminali'nde çevre düzenlemeleri hız kazanıyor

ÇEŞTOB Başkanı ayrıca, turizm etkinliklerinin zamanında duyurulmasının önemine de değindi. Özellikle ot Festivali gibi etkinliklerin belirlenmesi gereken tarihlerin erken açıklanması gerektiğini vurguladı. Bu sayede, etkinliklerin daha etkili bir şekilde tanıtılacağını ve turistlerin Çeşme'ye gelecekleri zamanı daha iyi planlayabileceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi