Başkan Uçak, "Gençler Türk tarımında sürdürülebilirliği ve verimliliği artıracak" Başkan Uçak, "Gençler Türk tarımında sürdürülebilirliği ve verimliliği artıracak"

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile gerçekleştirilen İzmir E-İhracat Zirvesi ve Avrupa İşletmeler Ağı iş birliğinde yürütülen proje ile ihracat kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

İzmir E-İhracat Zirvesi Büyük İlgi Gördü

İzmir Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir E-İhracat Zirvesi'nde, üyelerin e-ihracatla ilgili konuları masaya yatırıldı. T.C. Ticaret Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileri tarafından sunumlar yapılarak üyelerin soruları yanıtlandı. Zirvede, e-ihracat politikaları, devlet destekleri, gümrükleme işlemleri, yeni teknolojilerin e-ticarette kullanımı ve dijital pazarlama stratejileri gibi konular ele alındı.

I M G 20240506 W A0032

Üyelerin İlgisi Yüksek

Zirveye yaklaşık 200 İzmir Ticaret Odası üyesi katılım gösterdi. Özellikle yapay zeka ve yeni teknolojilerin e-ticarette kullanımı konularına büyük ilgi gösterildi. Ayrıca, Trendyol, PTTAVM ve Hepsiburada gibi önemli platformların temsilcilerinin katıldığı panelde pazaryerlerinin e-ihracat uygulamaları ele alındı.

I M G 20240503 W A0064

İzmir, E-Ticaretin ve E-İhracatın Merkezi Olacak

İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, yaptığı açılış konuşmasında, İzmir'in e-ticaretin ve e-ihracatın merkezi olması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Özellikle, üyelerin e-ticaret faaliyetlerini artırmak amacıyla çeşitli programlar düzenlendiğini vurguladı.

I M G 20240506 W A0030

Avrupa İşletmeler Ağı ile İhracat Kapasiteleri Artırılacak

Ayrıca, KOSGEB İzmir Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında, orta ve yüksek teknoloji üreten üyelerin ihracat kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Proje ile 36 üye, 6 hafta sürecek ihracat eğitimlerine katılacak ve başarılı olanlar Avrupa İşletmeler Ağı'na dahil edilecek.

I M G 20240506 W A0033

Akademisyenlerden Eğitimler

İhracatla ilgili eğitimlerde, şirketlerin hedeflerini belirleme, küresel piyasaları değerlendirme, potansiyel alıcılarla müzakere süreçleri gibi konular ele alınacak. Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden akademisyenlerin vereceği eğitimlerle firmalara rekabet avantajı sağlanacak.

I M G 20240503 W A0029

İzmir Ticaret Odası, üyelerinin ihracat potansiyelini artırmak için çalışmalarını sürdürecek ve kentini e-ticaretin ve e-ihracatın öncü merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor.

Editör: Sedef Didem Ezme