AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Eşrefpaşa Hastanesi'nin dar gelirlilere daha fazla sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla planlanan ek hizmet binasının inşaat ihalesinde yaşanan durumu gündeme taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Türkiye'nin tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi'nde ihaleye tek bir firma dahi teklif vermemesi, projenin önünde bir engel oluşturdu.

Atmaca, bu durumu değerlendirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kentsel dönüşümde Şenol Aslanoğlu tarafından öne sürülen kooperatif modeline atıfta bulundu. Bu modelin, Eşrefpaşa Hastanesi'nin genişletilmesi için de uygulanabileceğini belirten Atmaca, İZBB ile İZBETON arasında 6306 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde yapılan protokolün benzerinin hastane inşaatı için de uygulanabileceğini ifade etti.


Atmaca'nın paylaşımı şu şekilde;

"Türkiye’nin tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi’nin üçte ikilik kısmı 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı.

Yapılan ihalelere katılım olmadığı, Sağlık Bakanlığı’ndan inşaata başlamak için 1 Ağustos 2024’e kadar izin alındığı ve bu tarihe kadar yeni bir ihale süreci başlatmanın mümkün olamayacağı belirtiliyor.

İZBB Başkanı Sn. Cemil Tugay‘a çağrı yapıyorum;

Şenol Aslanoğlu tarafından icat edilen, rant hikayelerine çokça konu olan, sağlamlığı şüpheli ve bir türlü sağlıklı ilerleme kaydedemeyen kentsel dönüşümde kooperatif modeline temel oluşturan, 6306 sayılı kanun hükümlerince İZBB ile İZBETON arasında ihale olmaksızın yapılan PROTOKOL ün aynısını hastane inşaatı için de uygulayabilirsiniz.

Protokolü 13.05.2024 tarihli Meclis birleşimine başkanlık önergesi olarak getirin. İnşaat hemen başlasın.

Böylece dezavantajlı ve dar gelirli aileler bir an önce tam teşekküllü bir belediye hastanesine kavuşurlar.

Bergama’da 19 Mayıs coşkusu Bergama’da 19 Mayıs coşkusu

Haydi Cemil Başkan, bu da sizin İzmir’e ilk armağanınız olsun!…"

Editör: Sedef Didem Ezme