İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında yaşanan olayda, Yunanistan unsurları tarafından geri itilen ve motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bot ile can salı içerisinde bulunan 20'si çocuk 47 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında hız... 7 şüpheli tutuklandı! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında hız... 7 şüpheli tutuklandı!

6 Mayıs günü saat 04.20’de Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Dikili açıklarında bulunan bir lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve içinde düzensiz göçmenlerin olduğu bilgisini aldı. Hızla harekete geçen ekipler, lastik bot içerisinde bulunan 12'si çocuk 30 düzensiz göçmeni, Sahil Güvenlik Botu (TCSG-905) tarafından kurtardı.

Aynı gün saat 21.32'de ise yeniden bir ihbar geldi. Dikili açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine ekipler tekrar harekete geçti. Can salı içerisindeki 8'i çocuk 17 düzensiz göçmen, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildikten sonra, Sahil Güvenlik Botu (TCSG-907) tarafından kurtarıldı.

Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Kaynak: İHA