Eğitim kampının açılışında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten, derneklerinin her sene farklı bir tema etrafında gerçekleştirdiği Genç İZİKAD Projesi'nin 12 yıldır devam ettiğini belirtti. Erten, genç kadın girişimcileri cesaretlendirmenin, kadın girişimci sayısını artırmanın ve toplumda pozitif bir değişim dalgası yaratmanın amaçları arasında olduğunu vurguladı.

Yapay Zeka ile Geleceği Şekillendirmek

Bu yılki proje yarışmasının temasının "Yapay Zeka ile Geleceği Şekillendir" olduğunu ifade eden İZİKAD Başkanı Erten, yapay zekanın günümüzdeki önemine dikkat çekti. Yapay zekanın inovasyon ve teknolojik ilerlemeyle birlikte hayatın her alanında derin etkiler yarattığını belirten Erten, gençleri bu dönüşümün merkezine yerleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

KOSBİFEST bayram tadında kutlandı KOSBİFEST bayram tadında kutlandı

Izvak P R O1

Eğitimler ve Katılımcılar

Eğitim kampında öğrencilere çeşitli konularda eğitimler verildi. Prof. Dr. Tuğkan Tuğlular, yapay zekanın geleceği şekillendirmedeki rolüne odaklanırken, Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan ise yaratıcı düşünme ve inovasyon üzerine konuştu. Diğer eğitmenler ise liderlik, finansal okuryazarlık, startup hukuku gibi konuları ele aldılar.

Izvak P R O2

Final ve Değerlendirme Süreci

Eğitim kampının ardından yapılacak olan final, 12 Haziran'da gerçekleşecek. Katılımcı ekipler, iş planlarını jüri ve konuklar önünde sunacaklar. Jüri puanlarının yanı sıra konukların da değerlendirmeleri sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü belirlenecek.

Editör: Egemen Sayın