Bu karar, bölgedeki artan gerilime ve şiddete karşı alınan en son önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik artan şiddeti destekleyen aşırılıkçı yasa dışı Yahudi yerleşimcileri hedef alan yaptırım kararını duyurdu. Bakan David Cameron, bu yaptırımların "güvenliği ve istikrarı tehdit eden" yerleşimcilere karşı önemli bir adım olduğunu belirtti.

Hedefte kimler var?

Yeni yaptırım paketi, Batı Şeria'daki Filistin topluluklarına karşı şiddeti desteklediği bilinen iki grubu ve insan hakları ihlalleri işlediği bilinen dört kişiyi içeriyor. Yaptırımlar kapsamında söz konusu kişilerin Birleşik Krallık'a seyahat etmesi ve varlıklarının dondurulması öngörülüyor.

Cameron'ın uyarısı

Dışişleri Bakanı Cameron, "Aşırılıkçı yerleşimciler, Filistinli sivillere yönelik korkunç şiddet eylemlerinden sorumludur ve bu durum bölgedeki barış umutlarını tehdit etmektedir" dedi. Cameron, İsrail'in bu kişilerin soruşturulması ve yargılanması için harekete geçmeye çağrıda bulundu ve İngiltere'nin gerektiğinde daha fazla yaptırım uygulamaktan çekinmeyeceğini vurguladı.

Portekiz Parlamentosu'nda Türklere hakaret edildi! Portekiz Parlamentosu'nda Türklere hakaret edildi!

Artan gerilim

İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırının ardından işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik şiddet olayları artıyor. Bu süre zarfında bölgede İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 491 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi