Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "İbrahim Reisi" açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "İbrahim Reisi" açıklaması!

Türkiye'de cafe, restoran ve lokantaların fahiş fiyat artışlarına karşı sosyal medyada büyük bir hareket başladı. Vatandaşlar, yüksek fiyatları protesto etmek ve fırsatçılığa son vermek amacıyla hafta sonu (20-21 Nisan) boykot çağrısı yaptı.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından yurt dışına çıkan Türkiye'deki vatandaşlar, yurt dışındaki fiyatlarla karşılaştırarak cafe ve restoranlardaki aşırı fiyat artışlarını fark etti. Bu duruma tepki gösteren insanlar, sosyal medyada örgütlenerek hafta sonu işletmelere gitmeme kararı aldı.

110 liraya kadar çıkan kurabiye fiyatları da dahil olmak üzere yüksek fiyatlar sosyal medyada gündem oldu. "Fahiş yeme içme fiyatlarını boykot ediyoruz!" ve "Haydi millet… Biz el ele verirsek yapamayacağımız hiçbir şey YOK!" gibi mesajlarla desteklenen kampanya, sosyal medya platformlarında geniş bir destek buldu.

Ünlü isimler de bu harekete destek verdi. Ekonomist İris Cibre, Ocak ayında yaptığı çağrıyı tekrarlayarak, "20-21 Nisan Cumartesi Pazar Cafe ve Restaurantlara gitmiyoruz. Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Televizyon programcısı Armağan Çağlayan, Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer ve yönetmen, senarist, yazar Gani Müjde gibi tanınmış isimler de kampanyaya destek verdi.

Bu hareket, Türkiye genelinde partisel ayrım gözetmeksizin yayılarak, "Görsün bu halkın gücünü; enflasyonu bahane edip millete göz göre göre kazık atan esnaflar!!!" sözleriyle desteklendi.

Türkiye'deki cafe, restoran ve lokantaların fiyat politikalarını gözden geçirmesi ve tüketicilerin mağduriyetini dikkate alması bekleniyor.

Editör: Haber Ekspres