11 yıllık siber suç kariyeri sona eren Julius Kivimäki, Avrupa'nın en çok aranan suçlularından biriydi. Yetkililer, Kivimäki'nin 33 bin hastanın terapi notlarını çalarak şantaj yaptığını ve 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Mağdur Hastalardan Biri Konuştu

Finlandiya'da yaşayan Tiina, Cumartesi gecesi sauna keyfinden sonra telefonunun çalmasıyla şoke oldu. Kimliği belirsiz bir gönderenden gelen e-postada Tiina'nın adı, sosyal güvenlik numarası ve diğer hassas bilgileri yer alıyordu.

Gönderen kişi, bu bilgileri Tiina'nın danışman olarak gittiği bir psikoterapi merkezinden çaldığını ve şirketin veri ihlalini görmezden gelmesi nedeniyle Tiina'yla doğrudan iletişime geçtiğini iddia etti.

Kivimäki'nin Suç Kariyeri

Kivimäki'nin siber suç kariyeri 13 yaşındayken başladı. Yıllar boyunca kimlik avı, kredi kartı dolandırıcılığı ve fidye yazılımı saldırıları gibi çeşitli suçlar işledi. 2019'da Kivimäki, Finlandiya'nın en büyük sağlık kuruluşlarından birinin veri tabanına girmeyi başardı ve 33 bin hastanın kişisel bilgilerini ele geçirdi.

Şantaj ve Ceza

23 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı 23 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Çalınan bilgileri kullanarak Kivimäki, hastaları hassas bilgilerini halka açıklayacağı veya ailelerine ve işverenlerine ifşa edeceği tehdidiyle para sızdırmaya başladı. Mağdurların birçoğu, itibarlarını korumak için Kivimäki'nin taleplerini kabul etmek zorunda kaldı.

2022'de Kivimäki tutuklandı ve 33 bin kez şantaj ve veri ihlali suçundan dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Editör: Adnan Karabulut