Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu.

Yılmaz'ın ölümüyle ilgili detaylar henüz netlik kazanmazken, yakın çevresi ve sevenleri büyük bir şok yaşadı.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?
 

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948'de Of'ta doğdu. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi mezunu olan Yılmaz, iş dünyasında da aktif rol aldı. Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. gibi önemli şirketlerde yöneticilik yaptı.

Irak'ın kuzeyinde 32 terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyinde 32 terörist öldürüldü

Siyasi kariyeri de oldukça başarılı olan Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı ve XIX. Dönem Trabzon Milletvekilliği gibi önemli görevleri üstlendi. Ayrıca, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaparak Türk sporuna önemli katkılarda bulundu. Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik getirdi ve futbolda havuz sistemini düzenleyen kişi olarak biliniyordu. Trabzonspor'a tesis kazandırması ve futbol alanındaki başarılarıyla tanınan Yılmaz, aynı zamanda medya sektöründe de önemli yatırımlara imza attı. İnternet üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı, Zigana TV ve Zigana FM gibi önemli medya kuruluşlarının sahibiydi.

Mehmet Ali Yılmaz, evli ve beş çocuk babasıydı. Ölümü Türkiye genelinde büyük bir üzüntüyle karşılandı ve sevenleri tarafından başsağlığı mesajları paylaşıldı.

Editör: Haber Ekspres