İddiaya göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erdoğan'ı ikna etti ve Hafize Gaye Erkan'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı'na (BDDK) getirileceği belirtiliyor.

İran hükümeti 'acil' olarak toplandı | Reisi'nin yerine kim geçecek? İran hükümeti 'acil' olarak toplandı | Reisi'nin yerine kim geçecek?

Dönüşü muhteşem olacak! Hafize Gaye Erkan BDDK Başkanlığına atanıyor

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın haziranda sürpriz bir koltuğa mı geçeceği konusu, Halk TV'de yer alan bir habere dayanarak gündeme taşındı. Habere göre; BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun görevden alınacağı ve yerine Hafize Gaye Erkan'ın atanacağı iddia ediliyor. Mehmet Şimşek'in, Hafize Gaye Erkan'ı BDDK Başkanı olarak ataması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı haziran ayı başında ikna ettiği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs 2023'te yeniden seçilmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'i atamasının ardından Hafize Gaye Erkan'ı Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Merkez Bankası Başkanı olarak tayin ettiği hatırlatıldı. Bu iddia, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlerden sonra Hafize Gaye Erkan'a yeni bir görev verme sözü verdiği gazeteci Barış Pehlivan tarafından da gündeme getirilmişti. Pehlivan, "İşte bunun üzerine Hafize Gaye Erkan da ABD’ye dönmemiş ve memlekette kalmış" ifadesiyle durumu özetlemişti.

Kaynak: Haber Merkezi