ESBAŞ 'Ne yediğimizi biliyoruz' etkinliği düzenledi ESBAŞ 'Ne yediğimizi biliyoruz' etkinliği düzenledi

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olmadığı için Ege Bölgesi'nde üretim ve ihracatını gerçekleştiren firmaların İstanbul ve Mersin'den kayda aldırdığı kimya ürünleri ihracat rakamları da eklenince Ege Bölgesi'nin kimyevi maddeler ihracatının 6 milyar doları aştığı belirtiliyor.

Kimya sektörü, İzmir'in kuzey aksında yoğunlaşıyor

İzmir'in Kuzey aksında, özellikle Aliağa, Bergama, Çandarlı, Dikili, Menemen gibi bölgelerde kimya sektörünün önemli firmaları ve temiz enerjiye yönelik yeni nesil yatırımlar bulunuyor.

Ege ihracatçılarının buluşması: SOCAR Türkiye toplantısı

Ege İhracatçı Birlikleri'nin Ekonomi Gazetesi iş birliğinde düzenlediği "Ege İhracat Buluşmaları"nın son toplantısında, Türkiye'nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı olan SOCAR Türkiye'nin 18,3 milyar dolarlık yatırımları ele alındı.

Eskinazi'den değerlendirme: İhracatın geleceği

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ihracatın geleceğine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Döviz kurlarının ihracatı olumlu yönde etkilemesi gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin rekabetçiliğinin artması için yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kimya endüstrisi ve küresel eğilimler

Eskinazi, küresel çapta yaşanan değişimlerin kimya endüstrisini etkilediğini ve özellikle Almanya'nın, ABD ve Çin'e karşı zemin kaybettiğini ifade etti. Almanya'da kimya endüstrisi üretiminin azalması da dikkat çekici bir durum olarak değerlendirildi.

Türk Eximbank'ın ihracata katkısı

Türk Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan, Türkiye'nin ihracatına sağladıkları destekleri ve hedeflerini paylaştı. Türk Eximbank olarak ihracata yönelik 50 milyar dolarlık bir destek sağlama hedeflerinin olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi