Denizli Ticaret Odası (DTO), tarım ürünlerinin pazarlanması konusunda bilgilendirici bir konferans düzenledi. "Dondurarak kurutma, bahçe ürünlerinin muhafazası ile meyve ve sebzelerinin ulusal uluslararası pazarlanması" başlıklı konferansta, Denizli'nin gıda, tarım ve hayvancılık sektöründeki önemi vurgulandı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli'nin ülkenin 9. ihracatçı sanayi şehri olmasının yanı sıra tarım alanında da güçlü bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Erdoğan, konuşmasında Ege Bölgesi'nin tarım merkezi olduklarını ve 130'tan fazla tarım ürünü yetiştirdiklerini ifade etti.

Denizli'nin 70 çeşit tarım ürününü ihraç ettiğini ve bunların 76 farklı ülkeye gönderildiğini dile getirdi. Şehrin en çok kekik, üzüm, kiraz, elma ve nar ürettiğini vurgulayan Erdoğan, bazı ürünlerde Türkiye'nin ihtiyacının neredeyse tamamını karşıladıklarını belirtti. Özellikle kekik üretiminde Denizli'nin önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Ülkede üretilen kekiğin %75'inin Türkiye'den geldiğini, bunun da %90'ının Denizli'den sağlandığını açıkladı. Ayrıca Denizli'nin leblebi üretiminin %85'ini karşıladığını ve lavanta üretiminde de öncü bir konumda olduğunu ifade etti. Şehirde 2 bin 940 çeşit bitkinin yetiştiğini belirten Erdoğan, bunlardan 50'sinin sadece Denizli'ye özgü olduğunu sözlerine ekledi.

Merkezefendi'de  öğrencilere motive edici seminer Merkezefendi'de öğrencilere motive edici seminer

Editör: Sedef Didem Ezme