Emniyet özel etkinliklerinden sorumlu polis yetkilisi Per Engström, kararın karmaşık bir durum olduğunu belirterek, başvurunun amacının hem kargaşa hem de kamuoyu yaratmak olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Malmö'nün 7-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması haftasına ev sahipliği yapacağı bir dönemde benzer eylemler için yapılan iki başvurunun henüz karara bağlanmadığı bildirildi.

NATO üyesi İsveç'te Kuran yakma eylemleri, Stockholm'ün çeşitli ülkelerle diplomatik ilişkilerini gerdi. Ancak İsveçli yetkililer, bu eylemleri "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirdiklerini savunuyorlar.

Pankart gizemi | Herkes Nurettin'i merak etti Pankart gizemi | Herkes Nurettin'i merak etti

Diğer bir haberde ise, Avrupa Yayın Birliği (EBU), Malmö'de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda Filistin bayrağı taşımanın yasaklandığını duyurdu. EBU, Filistin bayrağı veya siyasi mesaj içeren pankartlarla içeri alınmayacağını açıkladı.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Malmö Emniyet Müdürlüğü, şehirde toplamda 100 bin göstericinin beklenildiğini ve gösterilerin huzur içinde geçmesi için geniş güvenlik önlemleri alacaklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi